Ανακοίνωση 2ης Ημερίδας 2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Ημερίδα Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Την ημερίδα παρακολούθησαν κτηνοτρόφοι της γαλακτοπαραγωγού και κρεοπαραγωγού βοοτροφίας, επαγγελματίες και επιστήμονες του κλάδου, αλλά και φοιτητές των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών όλης της χώρας. Η υλοποίηση της ημερίδας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συμβολή των χορηγών ADISSEO, NUPREMA ΜΑΝΟΥΡΑΣ και PHARMACELL, καθώς και των προσκεκλημένων ομιλητών-διακεκριμένων επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αμερική.
Η ημερίδα συμπεριέλαβε δύο θεματικές ενότητες που αφορούσαν τις μοσχίδες αντικατάστασης γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης και τα αμινοξέα στην διατροφή των αγελάδων. Κατά το πρώτο μέρος της ημερίδας, ο Δρ. Γιώργος Οικονόμου, Καθηγητής Υγείας και Ευζωίας Βοοειδών στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, μίλησε για την διαχείριση της υγείας και της αναπαραγωγής των βοοειδών. Στην συνέχεια, την σκυτάλη πήρε ο Dr. Mike Van Amburgh, Καθηγητής στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Κορνελ των Η.Π.Α, ο οποίος παρουσίασε τους στόχους ανάπτυξης και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών τόσο για μοσχάρια όσο και μοσχίδες. Το πρώτο μέρος της ημερίδας έκλεισε με την ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Ανδρέα Φώσκολου για τους στόχους ανάπτυξης των μοσχίδων αντικατάστασης δίνοντας έμφαση στην ελληνική πραγματικότητα.
Μετά το μεσημεριανό διάλλειμα, στην δεύτερη θεματική ενότητα, ο Dr. Daniel Luchini από την ADISSEO, παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της χορήγησης προστατευμένης μεθειονίνης σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κατά την μεταβατική περίοδο, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επόμενος προσκεκλημένος ομιλητής, Dr. Federico Righi, Καθηγητής της κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Πάρμα, ο οποίος μίλησε για τα χαρακτηριστικά και το προφίλ αμινοξέων σε σιτηρέσια βασισμένα σε σανό στην Βόρεια Ιταλία. Τελευταία ομιλία της 2ης Ημερίδας ήταν αυτή του Δρ. Ανδρέα Φώσκολου, που αφορούσε την χρήση των προστατευμένων αμινοξέων στην διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής.